Om oss

Hvordan begynte det?

Melhus Badgers er basketavdelingen til Melhus Idrettslag.

Avdelingen ble opprettet i januar 2022 etter et initiativ fra Andreas og Lene Noteng (bosatt på Ler i Melhus), som savnet et basketballtilbud i kommunen for sin 14 år gamle sønn Amund Elias. Han spilte for en klubb i byen på det tidspunktet.

Etter å ha fått kontakt med to trenere (Roger Barclet og Frank P. Bjørklund) som også ville bli med på laget, var det ikke lenger noe å tvile på. Melhus IL ble kontaktet for å finne ut om det var noe interesse for å starte en basketavdeling i idrettslaget, og det var det!

Navnet Melhus Badgers

Alle basketballag bør ha et navn som treffer, og det ble diskutert litt frem og tilbake mellom initiativtakerne hva som kunne passe best for en basketklubb fra bøgda. Vi var innom både Melhus Vikings, Melhus Traktors og diverse annet, men landet på Melhus Badgers (grevlinger). Grevlinger er tøffe, sterke og litt skumle dyr som du finner mye av i Melhus, og i tillegg er de svarte og hvite, akkurat som klubbfargene til Melhus IL.

Oppstart

Vi startet opp med treninger for U12 og U14-16 allerede 10.januar, først med halvannen time i uka i gymsalen på Høyeggen skole og en time i C-bygget på Gimse skole.

Ungene strømmet til, og det var helt tydelig at det var et behov for et basketballtilbud i kommunen! Etter første treningsuke hadde vi godt over 20 spillere med, og etter 14 dager hadde vi 48 medlemmer!

Avdelingen ble vedtatt opprettet på et ekstraordinært årsmøte den 25.januar 2022, og allerede dagen etter, 26.januar 2022, var Melhus IL også medlem i Norges Basketballforbund (NBBF).

Vi avholdt et årsmøte/foreldremøte allerede 8.februar, og fikk på plass både materialforvalter, et styre og lagledere til alle gruppene.

Vi vokser fort, og per 22.august 2022 har avdelingen 108 medlemmer. Det må vi si oss fornøyde med etter et drøyt halvår!

Drakter

Vi spilte vår første EB-turnering allerede i februar, og siden vi da ikke hadde eget draktsett, var vi heldige og fikk låne drakter av fotballavdelingen.

Ettersom vi begynte å bli så mange spillere ble vi nødt til å hive oss rundt og bestille draktsett, og vi måtte finne en maskot/avdelingslogo som kunne pynte litt opp på draktene. Vi kontaktet en designer på nett som gjorde jobben for oss for en liten sum, og så hadde vi kjapt en fin grevling vi kunne bruke.

Så kontaktet vi Soul Sport, som lager draktsettene til de fleste klubbene i Region Midt, og fikk designet og bestilt et helt eget draktsett. Deler av settet ble sponset av Melhusbanken.

FORTSETTELSEN

Vi har til høsten treningsgrupper for U10, U11/U12, U13/U14, U16/U17 og senior (f.2004 og eldre). For å få delta på trening er det krav om innmelding i Melhus IL/basketball/lag, men man har en måned prøvetid før regningene må betales. Om man slutter før denne måneden er gått, kan man si fra til lagleder eller styret, så blir man fjernet fra hoopit og regningene blir slettet.

Det er kun påmeldt seriespill for U13, U14, U16 og U17, mens U10, U11/U12 og U13 spiller på EB-turneringer som holdes ca 6 ganger i løpet av sesongen. (U13 kan delta på både serie og EB). For senior har vi ikke meldt på noe lag, da vi ennå ikke er mange nok, og det var et ønske om å trene et år eller to før man vurderer seriespill i 2M.

BASKETLEK FOR ALLE:

I tillegg har vi uorganisert trening/lek en dag i uka for alle aldre, der man kan ta med seg foreldre, søsken, naboen, osv. Det er krav om at alle som deltar i fredagsgjengen mer enn én gang melder seg inn i Melhus IL avd basketball/fredagsgjengen (koster 100,- per år), men det kreves ikke at man deltar i ei aldersbestemt treningsgruppe for å delta her.

På fredagstreniningene deler vi hallen i tre, der vi bruker en del til kamp for barn (uten dommer, kun foreldre som styrer), en del til frilek/egentrening, og en del til kamp for voksne/ungdommer (uten dommer).

KLIKK HER FOR Å BLI MEDLEM: